AR Keerlus module.

Omschrijving AR Keerlus Module.

Het is een bekend probleem, dat bij 2-railsystemen een kortsluiting optreed bij gebruik van keerlussen of driehoeksverbindingen.
Bij digitale systemen maakt de polariteit zoals die wordt aangeboden wordt aan de locomotief of treinstel niet uit als het gaat om de rijrichting.
Bij analoge systemen maakt dit wel uit, de richting is afhankelijk van de polariteit.
De AR keerlus module is echter alleen geschikt voor digitale systemen.
Het maakt niet uit met welk digitaal systeem je de treinen bestuurd, het protocol speelt hierbij geen enkele rol.
Aangezien er alleen bij 2 rail systemen een kortsluiting kan ontstaan bij het gebruik van keerlussen, heeft het geen zijn om deze module te gebruiken bij 3 rail systemen.
Deze module voorkomt dat er een kortsluiting kan optreden bij het gebruik van een keerlus of een driehoeksrailverbinding bij de 2-railsystemn.
Naast de CAR module uit het leveringsprogramma van Etecmo, waarmee ook een keerlus probleem kan worden opgelost, is er nu ook een module die voorkomt dat er een sluiting kan ontstaan bij het aanleggen van een keerlus.
Daarnaast heeft deze module twee extra uitgangen die gebruikt kunnen worden voor een terugmelding bij geautomatiseerde systemen.
Hiermee kan de sectie, waar de keerlus module wordt ingezet, ook als blok fungeren.
Deze uitgangen zijn volledig galvanisch gescheiden en er zijn geen extra onderdelen nodig om deze storingvrij te laten functioneren.
Het maakt daarbij niet uit of je met één of meerdere boosters werkt.
Ook maakt het geen verschil of je van een stroom- of massadetectie terugmelder gebruik maakt.

Voor de technische details van de AR module zie  deze handleiding.